Ucraina anunță bilanțul. Operațiunea de salvare a victimelor atacului din Cernigov s-a încheiat
Full Article 2 minutes read

Ucraina anunță bilanțul. Operațiunea de salvare a victimelor atacului din Cernigov s-a încheiat

Ucraina anunță că a încheiat operațiunea de salvare a victimelor atacului din orașul ucrainean Cernigov. Potrivit bilanțului, cel puțin șapte persoane au fost ucise şi 156 rănite după ce o rachetă rusă a lovit pe 19 august piața centrală din Cernigov, anunță autoritățile ucrainene, citate de Ukrainskaia Pravda.

„Cernigov. Bombardarea cinica a centrului orașului. Operațiunea de salvare a fost finalizată. 156 de persoane au fost rănite, dintre care 41 sunt internate în spital. Toată lumea primește asistența necesară. Din păcate, șapte persoane au murit”, a anunțat șeful Administrației Regionale de Stat din Kiev, Alexei Kuleba.

Potrivit sursei citate, în urma exploziei, au fost avariate 66 de clădiri de locuit, 10 clădiri administrative și 67 de vehicule.

Amintim că Ucraina a acuzat Rusia sâmbătă, pe 19 august, că ar fi atacat orașul ucrainean din nordul țării, cu rachete. O rachetă balistică a căzut pe teatrul din centrul orașului. Pe lângă clădirea teatrului, au fost avariate clădirea administrației din Cernigov, magazine, cafenele, iar într-o casă din apropiere a izbucnit un incendiu. În urma tragediei, soldate cu morți și răniți, Ucraina a decretat trei zile de doliu în orașul Cernigov.

Într-o reacție, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a dat asigurări că soldații ucraineni vor da un răspuns Rusiei urmare a atacului din Cernigov. Atacul a fost comentat și de președinta Maia Sandu. Șefa statului a condamnat atacul și a declarat că „o astfel de agresiune nu trebuie să rămână nepedepsită”. „Rusia trebuie trasă la răspundere”, a precizat Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: