Trei zile de doliu la Cernigov. Maia Sandu: „Rusia trebuie trasă la răspundere pentru atrocitățile sale”
Full Article 2 minutes read

Trei zile de doliu la Cernigov. Maia Sandu: „Rusia trebuie trasă la răspundere pentru atrocitățile sale”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a condamnat atacul din 19 august asupra orașului ucrainean Cernigov, în urma căruia au fost înregistrați morți și răniți. Potrivit șefei statului, „o astfel de agresiune nu trebuie să rămână nepedepsită”, iar „Rusia trebuie trasă la răspundere”. 

„Condamn ferm atacul cu rachete al Rusiei asupra Cernigovului”, a scris șefa statului moldovean, pe Twitter.

„Vieți nevinovate pierdute, mulți răniți – gândurile mele sunt la victime și la familiile lor. O astfel de agresiune flagrantă împotriva civililor nu trebuie să rămână nepedepsită. Rusia trebuie trasă la răspundere pentru atrocitățile sale din Ucraina”, a conchis Maia Sandu.

Autoritățile ucrainene au declarat în ajun că armata rusă a atacat teatrul din centrul orașului Cernigov. Potrivit autorităților locale, lovitura a fost efectuată cu o rachetă balistică. Pe lângă clădirea teatrului, au fost avariate clădirea administrației din Cernigov, magazine, cafenele, iar într-o casă din apropiere a izbucnit un incendiu. 148 de persoane au suferit răni urmare a atacului, potrivit Ministerului ucrainean de Interne. Totodată, atacul a ucis 7 persoane, inclusiv un copil de șase ani.

Cu referire la atacul asupra orașului Cernigov, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că „o sâmbătă obișnuită, Rusia a transformat-o într-o zi de durere”. Totodată, el a menționat că soldații ucraineni vor da un răspuns Rusiei urmare a atacului din Cernigov.

Unian scrie că la Cernigov, 19, 20 și 21 august au fost declarate zile de doliu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: