Ucraina cere de la SUA 2 miliarde de dolari pe lună
Full Article 2 minutes read

Ucraina cere de la SUA 2 miliarde de dolari pe lună

Ucraina cere Statelor Unite ale Americii (SUA) să ofere cel puțin 2 miliarde de dolari pe lună ca ajutor economic. Declarația a fost făcută de ministrul Finanțelor al Ucrainei Serghei Marcenko, comunică The Washington Post.

„În cadrul discuției din Washington, la întâlnire cu înalți oficiali americani, Marcenko a spus că țara caută cel puțin 5 miliarde de dolari pe lună ca asistență internațională, dintre care aproximativ 2 miliarde de dolari trebuie să vină din Statele Unite pentru a acoperi cheltuielile urgente pentru aprilie, mai și iunie”, mai comunică sursa.

Pe lângă aceste miliarde se așteaptă o cerere suplimentară pe termen lung care să ajute Ucraina să se recupereze după „daunele semnificative ale războiului”. Se menționează că în lipsa susținerii financiare se poate dezvolta o criză o umanitară, cauzată de invazia rusă.

Marcenko, potrivit The Washington Post, a spus că „trebuie să umplem acest gol chiar acum pentru a atrage finanțarea necesară și a câștiga acest război”.

Potrivit lui, Ucraina caută sprijin economic pentru a continua să plătească pensiile, salariile lucrătorilor din sănătate și educație, dar și alte nevoi umanitare.

De menționat că SUA au oferit deja Ucrainei aproximativ un miliard de dolari. Săptămâna trecută, administrația președintelui SUA a anunțat despre un ajutor de 500 de milioane de dolari.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: