Ucraina îi răspunde Moscovei, după ce a fost acuzată de atentat la viața lui Putin: Ținta noastră este eliberarea teritoriilor ocupate, nu Moscova
Full Article 2 minutes read

Ucraina îi răspunde Moscovei, după ce a fost acuzată de atentat la viața lui Putin: Ținta noastră este eliberarea teritoriilor ocupate, nu Moscova

Kievul a venit cu o reacție după acuzațiile Moscovei că, noaptea trecută, ar fi încercat să îl omoare pe președintele Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al liderului ucrainean, Serghei Nichiforov a declarat pentru BBC, că ținta Ucrainei este eliberarea teritoriilor ocupate de armata rusă, ci nu Moscova. 

„Nu avem informații despre așa-numitele atacuri nocturne asupra Kremlinului, dar, așa cum a declarat în repetate rânduri președintele Zelenski, Ucraina își îndreaptă toate forțele și mijloacele disponibile pentru a-și elibera propriile teritorii, nu pentru a le ataca pe cele străine”, a spus Serghei Nichiforov.

Referindu-se la declarațiile Kremlinului care a calificat atacul drept „un act de terorism”, Serghei Nichiforv a spus că act de terorism este distrugerea caselor din Dnipro și Uman, „iar ceea ce s-a întâmplat la Moscova este, în mod evident, o escaladare înainte de 9 mai”.

Precizăm că Moscova susține că, în noaptea de 3 mai, Ucraina a încercat să atace cu drone reședința de la Kremlin a lui Vladimir Putin, cu scopul de al omorî. Potrvit informațiilor, presupusul atac nu a fost dus până la capăt, iar liderul rus nu a avut de suferit.

Kremlinul a descris atacul drept o „acțiune teroristă planificată” și „un atentat împotriva președintelui rus în ajunul Zilei Victoriei”.

***

Amintim că, pe 14 ianuarie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina. Una dintre ele a nimerit un bloc de locuit din orașul Dnipro. În urma atacului și-au pierdut viața 44 de persoane. Printre acestea se numără și 5 copii, cel mai mic fiind un băiețel de nici măcar un an. Alte 39 de persoane au fost salvate de sub dărâmăturile blocului de locuit.

Amintim că, pe 27 spre 28 aprilie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina. Una dintre ele a nimerit un bloc de locuit din orașul Uman. Potrivit informațiilor, 23 de persoane au murit, printre care 6 erau copii cu vârste cuprinse între 1 și 17 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: