Ucraina prelungește termenul de aplicare pentru legea marțială și mobilizarea armatei
Full Article 50 second read

Ucraina prelungește termenul de aplicare pentru legea marțială și mobilizarea armatei

Parlamentul Ucrainei a prelungit astăzi, 16 noiembrie, cu încă 90 de zile termenul de aplicare a legii marţiale şi mobilizarea armatei, informează Pravda.com. Astfel, cele două prevederi sunt valabile acum până pe 19 februarie 2023.

Potrivit sursei citate, Rada Supremă a Ucrainei a prelungit legea marțială și mobilizarea generală cu încă 90 de zile, până pe 19 februarie 2023. Rezoluţiile corespunzătoare au fost susţinute de 294 şi 297 de deputaţi.

Parlamentul ucrainean votează pentru a patra oară extinderea legii marțiale. După 24 februarie, un vot similar a avut loc pe 15 martie, 21 aprilie și 15 august.

Termenul de aplicare a legilor a fost prelungit după ce pe 8 noiembrie președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a înaintat o solicitare în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: