Ucraina prelungește termenul de aplicare pentru legea marțială și mobilizarea armatei
Full Article 50 second read

Ucraina prelungește termenul de aplicare pentru legea marțială și mobilizarea armatei

Parlamentul Ucrainei a prelungit astăzi, 16 noiembrie, cu încă 90 de zile termenul de aplicare a legii marţiale şi mobilizarea armatei, informează Pravda.com. Astfel, cele două prevederi sunt valabile acum până pe 19 februarie 2023.

Potrivit sursei citate, Rada Supremă a Ucrainei a prelungit legea marțială și mobilizarea generală cu încă 90 de zile, până pe 19 februarie 2023. Rezoluţiile corespunzătoare au fost susţinute de 294 şi 297 de deputaţi.

Parlamentul ucrainean votează pentru a patra oară extinderea legii marțiale. După 24 februarie, un vot similar a avut loc pe 15 martie, 21 aprilie și 15 august.

Termenul de aplicare a legilor a fost prelungit după ce pe 8 noiembrie președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a înaintat o solicitare în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: