Ucraina spune că forțele armate din Transnistria „sunt în deplină pregătire de luptă”. Krasnoselski neagă informația 
Full Article 1 minutes read

Ucraina spune că forțele armate din Transnistria „sunt în deplină pregătire de luptă”. Krasnoselski neagă informația 

Pe 8 mai, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că trupele din Transnistria sunt în deplină pregătire de luptă. Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a negat informația menționând că atât armata transnistreană, cât și armata rusă, își desfășoară activitatea ca de obicei. 

„Situația în direcția basarabeană rămâne tensionată. Formațiunile armate din regiunea transnistreană a Moldovei și unitățile grupului operațional al trupelor ruse sunt în deplină pregătire de luptă”, se arată într-o declarație a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Krasnoselski a negat informația autorităților ucrainene, menționând că „în Transnistria nu are loc o mobilizare”.

„Forțele armate din Transnistria își desfășoară activitatea ca de obicei. Nu există modificări”, a scris liderul pe Telegram.

El a mai adăugat că „Transnistria nu reprezintă o amenințare pentru statele vecine, respectă neutralitatea și rămâne angajată față de principiile rezolvării tuturor problemelor de la masa negocierilor”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: