Ucraina va folosi canabisul pentru a ajuta soldații răniți în război. Zelenski a promulgat legea
Full Article 2 minutes read

Ucraina va folosi canabisul pentru a ajuta soldații răniți în război. Zelenski a promulgat legea

Ucraina a legalizat canabisul, însă doar în scopuri medicale. Legea a fost deja semnată de președintele Vladimir Zelenski și va intra în vigoare începând de astăzi, 16 februarie, scrie Radio Svoboda. Potrivit sursei citate, utilizarea sa completă va începe în șase luni.  

Potrivit sursei citate, legea va reglementa circulația canabisului în activități medicale, industriale, educaționale și științifice. Traficul ilegal sau distribuirea de marijuana pentru uz recreațional va fi pedepsită în conformitate cu legislația ucraineană privind drogurile, anunță sursa citată.

Numai persoanele juridice care au primit o licență și un certificat special vor putea cultiva canabis medicinal. Plantația trebuie monitorizată non-stop, iar fiecare tufiș va avea un cod individual. Medicamentele pe bază de marijuana vor fi disponibile numai pe bază de prescripție medicală.

Deputații au luat în considerare un proiect de lege pentru legalizarea canabisului medicinal în 2021, dar votul nu a avut loc atunci. Proiectul de lege aprobat a fost depus la Rada Supremă în iunie anul trecut. Proiectul de lege a fost susținut de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski.

Autoritățile ucrainene au insistat asupra legalizării canabisului în scopuri medicale, inclusiv pentru că astfel de medicamente sunt solicitate pentru reabilitarea personalului militar cu tulburări post-traumatice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: