Ultima delegație participantă la summit-ul de la Bulboaca a părăsit Moldova. Șeful Poliției de Frontieră: Misiune îndeplinită
Full Article 1 minutes read

Ultima delegație participantă la summit-ul de la Bulboaca a părăsit Moldova. Șeful Poliției de Frontieră: Misiune îndeplinită

Delegația Kosovo, care a participat pe 1 iunie la Summit-ul Comunității Politice Europene, a părăsit Republica Moldova. Aceasta a fost ultima delegație participantă la eveniment care rămaseră în țara noastră. Informațiile au fost confirmate de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

„Aeronava companiei Turkish Airlines cursa Chișinău-Istanbul cu delegația Kosovo la bordul aeronavei a decolat. Aceasta a fost ultima delegație participantă la Summitul EPC 2023 în Moldova. Misiune îndeplinită”, a scris Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook.

***

Precizăm că, pe 1 iunie 2023, în Republica Moldova s-a desfășurat un eveniment fără precedent în istoria țării. Circa 50 de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni de rang înalt se află în țara noastră, pentru a pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Summitul Comunității Politice Europene a avut loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la circa 35 de kilometri de Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: