Un alpinist care a descoperit o cutie cu smaralde, rubine și safire a primit jumătate din comoară
Full Article 2 minutes read

Un alpinist care a descoperit o cutie cu smaralde, rubine și safire a primit jumătate din comoară

Un alpinist care acum 8 ani a dat peste o comoară de smaralde, rubine și safire îngropate de zeci de ani, pe Mont Blanc, în Franța, a primit jumătate din pietrele prețioase pe care le găsise într-o cutie. Alpinistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, descoperise nestematele în 2013 și a fost lăudat după ce a predat cutia poliției, așa cum prevede legea franceză.

Cutia aparținuse, cel mai probabil, unei persoane aflate la bordul unui avion indian care s-a prăbușit în munți în urmă cu o jumătate de secol, relatează BBC, citat de Digi24. Pietrele prețioase au fost împărțite în două părți egale, evaluate la aproximativ 150.000 de euro fiecare, a declarat primarul din Chamonix, Eric Fournier. El l-a lăudat pe alpinist pentru „integritatea” de care a dat dovadă în predarea descoperirii sale la poliție, scrie Mediafax. Acum, el a fost recompensat cu jumătate din comoară.

Două avioane Air India s-au prăbușit pe Mont Blanc, primul în 1950, provocând moartea a 48 de persoane. În 1966, un al doilea zbor operat de compania națională indiană a lovit muntele, cu 117 persoane la bord.

Oficialii cred că pietrele prețioase provin probabil din zborul din 1966, care se afla pe ruta Mumbai – New York când s-a prăbușit. De atunci, pe munte au fost găsite rămășițe umane, precum și bagaje aparținând celor aflați la bord. În 2012, a fost găsită o geantă cu corespondență diplomatică din India. Geanta conținea ziare, calendare și o scrisoare personală datată 1966.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: