Un automobil cu 5 moldoveni a ajuns într-un șanț în România: o persoană a decedat
Full Article 2 minutes read

Un automobil cu 5 moldoveni a ajuns într-un șanț în România: o persoană a decedat

Un automobil, înmatriculat în Republica Moldova, a ajuns într-un șanț în România. Accidentul a avut loc pe 17 iulie, în localitatea Bârsana din judeţul Maramureş. Potrivit presei române, toţi cei aflaţi în autoturism sunt cetăţeni ai Republicii Moldova și tranzitau România pentru a ajunge în Occident. Patru persoane au fost rănite, iar o femeie a murit. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău susțin că persoanele rănite au fost transportate la cel mai apropiat spital unde li s-a acordat asistența medicală necesară, ulterior au fost externate. 

Potrivit observatornews.ro, șoferul ar fi adormit la volan. În urma impactului, patru persoane au fost rănite, iar o femeie a decedat. În maşină se aflau cinci persoane.

Presa română a scris, cu referire la polițiștii maramureșeni, că accidentul a avut loc la ora 17:05.

„Polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de către un bărbat, de 64 de ani, din Republica Moldova, dinspre Rozavlea înspre Bârsana, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-un zid de piatră aflat în afara părții carosabile. În urma impactului, la ora 18.30, a rezultat decesul unei pasagere, de 62 de ani, vătămarea corporală a conducătorului auto și a trei pasageri de 12, 14 și 18 ani, care au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au declarat polițiștii români.

Se menționează că șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău au declarat că, prin intermediul Consulatului general al Republicii Moldova la Iași, s-au autosesizat.

„Potrivit autorităților române, accidentul s-a produs în localitatea Strâmtura din județul Maramureș. În urma accidentului, 4 persoane au fost rănite iar una a decedat. Persoanele rănite au fost transportate la cel mai apropiat spital unde li s-a acordat asistența medicală necesară, ulterior ele au fost externate. Consulatul general al țării noastre la Iași este în contact cu autoritățile locale, fiind disponibil de a întreprinde toate acțiunile consulare care se impun”, au declarat reprezentanții Ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: