Un bărbat a încercat să scoată din Moldova aproape 3 mln lei moldovenești: banii erau în valute diferite 
Full Article 2 minutes read

Un bărbat a încercat să scoată din Moldova aproape 3 mln lei moldovenești: banii erau în valute diferite 

La începutul lui august, un cetățean al Federației Ruse a încercat să scoată prin aeroportul din Chișinău aproape 3 mln lei moldovenești, aceștia erau în valute diferite. După ce intenția i-a fost dată în vileag, procurorii i-au atribuit acestuia statutul învinuit, iar banii au fost recunoscuți ca și corp delict.

Bărbatul, în vârsta de 50 de ani, s-a prezentat la controlul obligatoriu pentru îmbarcare în avionul ce urma să decoleze spre Istanbul. Acesta avea în posesie mijloace bănești, care nu au fost declarate.

Banii au fost depistați de către polițiștii de frontieră în cadrul controlului special al bagajelor de cală, atunci când au fost observate obiecte asemănătoare cu bancnote.

A fost luată decizia extinderii verificărilor, iar ca rezultat s-au depistat următoarele sume, care totalizate ar cifra 2.7 milioane lei moldovenești: 4.7 milioane hrivne, peste 250.000 forinți maghiari, peste 35.000 șekeli israelieni, peste 30.000 lei moldovenești, 9.500 dirham (Emiratele Arabe), aproape 2.945 ruble beloruse, 300 coroane norvegiene, peste 800 dolari singaporezi și 50 dolari americani.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale spune că deși învinuitul era obligat să declare aceste sume în vamă, acesta nu a făcut-o. Urmare a interogări lui, acesta a evitat să informeze autoritățile despre proveniența banilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: