Un bărbat din Drochia, condamnat pentru trafic de influență. Peste €15 mii de euro au fost confiscați
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Drochia, condamnat pentru trafic de influență. Peste €15 mii de euro au fost confiscați

Un locuitor al raionului Drochia a fost condamnat la 6 ani închisoare după ce Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție i-a demonstrat vina în 30 de episoade de trafic de influență. În plus, instanța a dispus confiscarea specială de la inculpat în bugetul statului a 15.200 euro și 10.040 lei – mijloace bănești primite de la persoane pentru comiterea infracțiunilor, anunță Procuratura Generală pe 29 ianuarie.

Potrivit probatoriului, faptele au fost comise în intervalul ianuarie – august 2020. Inculpatul susținea că are influență asupra responsabililor din cadrul Secțiilor de Înmatriculare a Transportului și Documentarea Conducătorilor Auto din Nordul republicii. Prin urmare, acesta a pretins și primit de la 30 de persoane, în total, 15200 euro și 10040 lei.

În schimbul acestor bani, inculpatul a promis că-i poate ajuta să promoveze cu succes examenele de calificare pentru obținerea permiselor de conducere de diferire categorii.

Chiar dacă au achitat banii, în realitate, solicitanții nu și-au primit permisele de conducere. Prin urmare, aceștia au denunțat acțiunile ilegale ale inculpatului.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupție a inițiat o cauză penală, bărbatul fiind reținut, iar ulterior plasat în arest.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: