Un bărbat din Leova a atacat polițiștii care l-au oprit în trafic și i-au cerut să facă testul de alcoolemie
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Leova a atacat polițiștii care l-au oprit în trafic și i-au cerut să facă testul de alcoolemie

Un bărbat de 26 de ani, originar din raionul Leova, a atacat un echipaj de poliție, deteriorând uniforma unuia dintre ei, dar și camera de filmat. Incidentul a avut loc în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, în apropierea satului Ecaterinovca din raionul Cimișlia, după ce oamenii legii au oprit mașina pe care o conducea individul. Potrivit forțelor de ordine, de la șofer mirosea a alcool.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Național pentru Securitate Publică (INSP) Natalia Golovco a declarat pentru NM că totul s-a întâmplat în jurul orei 23:00, pe traseul M-3, în apropiere de s. Ecaterinovca din raionul Cimișlia. Polițiștii implicați în monitorizarea traficului rutier au observat un automobil marca Mercedes, care se deplasa neadecvat.

Fiind oprit, conducătorul mijlocului de transport a refuzat să se prezinte, manifestând un comportament agresiv.

De la șoferul Mercedesului se simțea un miros puternic de alcool. Fiind avertizat să se subordoneze cerințelor legale ale polițiștilor și sa fie testat alcoolscopic, conducătorul mijlocului de transport a refuzat categoric, a aplicat violența față de polițiști și a deteriorat uniforma de serviciu a acestora, dar și mijloacele din dotare (Bodycamera), fapt ce i-a determinat pe polițiști să aplice legal mijloacele speciale, pentru imobilizarea persoanei”, a declarat Natalia Golovco.

Bărbatul a fost escortat la Inspectoratul de poliție Cimișlia, unde a fost identificat și documentat conform legislației. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Baiuș din raionul Leova, de 26 de ani.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru refuzul stabilirii stării de ebrietate. Totodată, a fost inițiată procedură contravențională pentru opunerea de rezistență colaboratorilor poliției aflați în exercițiul funcțiunii. Dacă în urma examinării cazului se va constata că fapta întrunește elementele componente ale infracțiunii, individul urmează a fi cercetat penal conform art.349 din Codul Penal, pentru „ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: