Un bărbat din SUA, eliberat din închisoare după ce și-a așteptat execuția timp de 26 de ani
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din SUA, eliberat din închisoare după ce și-a așteptat execuția timp de 26 de ani

Un american a fost achitat după ce, acum 26 de ani, a fost condamnat la moarte pentru omorul unei femei de 84 de ani. Eddie Lee Howard, care are acum 67 de ani, susține că va face tot ce-i stă în putință pentru a se întoarce la viața normală, scrie CNN.

Curtea Supremă de Justiție a statului Missisippi a anulat decizia de condamnare la moarte a americanului de culoare, care și-a așteptat execuția timp de 26 de ani.

Bărbatul a fost acuzat de moartea Georgiei Kemp, care a fost găsită moartă în locuința sa. Expertiza medico-legală a demonstrat că femeia, care avea 84 de ani, a murit după ce a fost înjunghiată de două ori. De asemenea, aceasta prezenta semne de viol. Procurorii l-au învinuit pe Eddie Lee Howard de crimă după ce pe corpul victimei au fost găsite urme de mușcături, care ar fi coincis cu amprenta dentară a învinuitului. Pe de altă parte, apărătorii acestuia susțineau că probele sunt circumstanțiale.

„Întrucât pielea umană este elastică, urmele de dinți pot fi deformate ușor. Dacă nu aveți dovezi ADN, nu veți putea identifica persoana care a lăsat urmele”, a precizat un expert pentru postul de televiziune CNN.

Abia anul trecut, judecătorii au început procesul de reexaminare a dosarului, la solicitarea părții apărării. Săptămâna trecută, magistrații au aprobat cererea procurorilor privind închiderea dosarului.

Potrivit jurnaliștilor americani, urmele de ADN găsite la locul crimei nu aparțineau lui Eddie Lee Howard.

Avocații lui Howard susțin că cele întâmplate nu sunt doar o dovadă a lacunelor din sistemul judiciar american, dar și o atitudine subiectivă și discriminatorie față de persoanele de culoare.

La rândul său, bărbatul achitat susține că va face tot posibilul pentru a reveni la viața normală și că se bucură că va savura din plin ceea ce i-a lipsit timp de 20 de ani: lenjerie de pat proaspăt spălată, băi fierbinți și munca de bucătar de restaurant.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: