Un bloc de locuit din capitală va fi destinat exclusiv participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl
Full Article 2 minutes read

Un bloc de locuit din capitală va fi destinat exclusiv participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, pentru prima lectură, raportul la proiectul de lege cu privire la un bloc locativ din municipiul Chișinău destinat participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică de la Cernobîl.

Prin derogare de la prevederile Legii cu privire la locuințe, blocul locativ respectiv urmează să fie trecut din domeniul public în domeniul privat al statului.

Autorii proiectului sunt un grup de deputați ai Partidului Socialiștilor. Aceștia menționează că unii participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl au beneficiat din contul bugetului de stat de indemnizații pentru construcția unei case individuale ori a unei locuințe cooperatiste, pentru procurarea spațiului locativ sau pentru compensarea cheltuielilor de construcție a unei case individuale ori a unei locuințe cooperatiste, terenuri pentru construcția caselor de locuit, credite preferențiale pentru construcția sau procurarea locuințelor sau le-au fost repartizate apartamente construite din mijloacele bugetului de stat. Pe când alți participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl nu și-au realizat garanțiile sociale în contextul îmbunătățirii condițiilor de trai.

Construcția blocului de locuit este finalizată și apartamentele sunt gata „la cheie”.

Menționăm că proiectul trebuie să fie aprobat de plenul legislativului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: