Un cetățean rus de 70 de ani a ajuns în Moldova, de unde plănuia să ajungă ilegal în Austria sau Germania
Full Article 1 minutes read

Un cetățean rus de 70 de ani a ajuns în Moldova, de unde plănuia să ajungă ilegal în Austria sau Germania

Un bărbat de 70 de ani, cetățean al Federației Ruse, a fost reținut de polițiștii de frontieră. Acesta le-a spus oamenilor legii că a ajuns în Republica Moldova acum două zile și intenționa să ajungă în Germania sau Austria ca să solicite azil.

Bărbatul a fost oprit de polițiști în timp ce se îndrepta spre satul Cotul Morii Vechi, raionul Hîncești. Întrebat de polițiștii de frontieră unde merge, bărbatul a devenit confuz nereușind să-și justifice scopul și direcția. Din verificările preliminare s-a depistat că acesta este cetățean al Rusiei și a intrat în Republica Moldova acum două zile prin punctul de trecere  din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

Ulterior, bărbatul de 70 de ani a declarat că își dorea să ajungă în Austria sau Germania pentru a solicita azil. Acesta a ajuns în zona de frontieră cu o cursă regulată, iar pentru că nu avea viza necesară pentru a i se permite intrarea pe teritoriul Uniunii Europene, a decis să încerce să traverseze hotarul prin ocolirea punctului de trecere.

Bărbatul riscă să fie cercetat penal și expulzat în Federația Rusă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: