Un chirurg de la Institutul Oncologic, reținut de CNA. Unei paciente i s-au cerut 8000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală
Full Article 2 minutes read

Un chirurg de la Institutul Oncologic, reținut de CNA. Unei paciente i s-au cerut 8000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală

Un chirurg de la Institutul Oncologic a fost reţinut de ofiţerii Centrului Național Anticorupție. Acesta a fost denunţat de o pacientă, care s-a plâns că i s-au cerut 8000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală.

Pacienta, care suferea de o maladie incurabilă, a comunicat că urma să suporte o intervenţie chirurgicală în secţia ginecologie din cadrul Institutul Oncologic, iar pentru serviciile personalului, antrenat la operaţie, a achitat 8000 de lei. Potrivit ei, chirurgul ar fi chemat-o în birou şi i-ar fi spus că toată echipa, care va asista la operaţie, trebuie „mulţumită”, iar banii urmau să fie transmişi după intervenţie. Cu câteva zile înainte de operaţie însă, acelaşi medic a invitat-o din nou, spunându-i că până la operaţie trebuie să-i transmită 1000 de lei şi 7000 după intervenţie.

Femeia s-a adresat cu denunţ la CNA, iar pe faptele descrise a fost iniţiată o cauză penală. Astfel, ambele sume au fost transmise sub controlul CNA, acţiunile fiind documentate audio şi video.

Medicul a fost reţinut pentru 72 de ore şi plasat în izolatorul CNA. În prezent, acesta este cercetat pentru corupere şi riscă până la 10 ani de închisoare, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: