Un ciclon sudic va traversa Moldova. Meteorologii se așteaptă la vreme rea și înghețuri
Full Article 2 minutes read

Un ciclon sudic va traversa Moldova. Meteorologii se așteaptă la vreme rea și înghețuri

Republica Moldova va fi traversată în următoarele zile de ciclonul sudic „Vanja”. Informația a fost confirmată pentru NM de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SH). Potrivit meteorologilor, ciclonul va aduce cu sine, în perioada 17-18 decembrie, vreme posomorâtă și ploi.

„Se va forma în Marea Mediterană și se va îndrepta către partea de sud a continentului european. Dacă vorbim despre teritoriul nostru, ne așteptăm la precipitații în perioada 17-18 decembrie, dar nu vor fi la fel de abundente ca în luna noiembrie, când am mai avut un ciclon sudic. Acum că ne așteptăm la precipitații ușoare și doar pe alocuri”, a declarat șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul SHS, Ghenadie Roșca, pentru NM.

Potrivit meteorologilor, în următoarele 24 de ore, în Moldova sunt așteptate precipitații slabe, predominant în formă de ploaie. Pe timp de noapte, ceața se va menține pe întreg teritoriul țării, avertizează SHS, iar vântul va sufla din nord-vest slab la moderat.

În această noapte, temperatura minimă va oscila între 0 și +5°C. Pe 14 decembrie, maxima termică va indica valori între +5 și +10°C.

În perioada 17-18 decembrie, când țara ar urma să fie traversată de ciclonul „Vanja”, în nordul Moldovei se așteaptă temperaturi între 0 și -5 grade Celsius. În centrul țării sunt prognozate maxime de până la 3°C. Minimele termice vor indica -2°C. La sud se așteaptă temperaturi între 0 și +5 grade Celsius.

Precizăm că presa rusă a scris anterior că un ciclon sudic, numit „Vanja”, al cărui epicentru se formează deasupra Moldovei, va aduce la Moscova viscol și precipitații abundente sub formă de zăpadă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: