Un comandant ucrainean de la Azovstal îi cere ajutor lui Elon Musk: „Unde stau eu, este aproape imposibil să supravieţuieşti”
Full Article 2 minutes read

Un comandant ucrainean de la Azovstal îi cere ajutor lui Elon Musk: „Unde stau eu, este aproape imposibil să supravieţuieşti”

Un comandant ucrainean care se numără printre combatanţii aflaţi sub asediul forţelor ruse în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, oraş-port la Marea Azov, a adresat miercuri un apel direct miliardarului american Elon Musk, ca aceasta să intervină pentru a-i salva, informează joi AFP, citat de Europa Liberă.

„Oamenii spun că dumneavoastră veniţi de pe altă planetă pentru a-i învăţa pe oameni să creadă în imposibil. (…) În locul unde trăiesc eu, este aproape imposibil să supravieţuieşti”, a scris pe Twitter Serghei Volîna, comandant al Brigadei 36 de puşcaşi marini din Mariupol.

„Ajutaţi-ne să plecăm din Azovstal într-o altă ţară. Dacă nu dv, atunci cine? Daţi-ne o pistă”, a continuat el, precizând că şi-a creat un cont de Twitter special pentru a intra în contact cu cel mai bogat om din lume, care încearcă să cumpere această reţea socială pentru 44 miliarde de dolari.

Militarul a cerut „fiecărei persoane de pe planeta Pământ” să ajute pentru ca Elon Musk să fie la curent cu apelul său.

Între timp, Ucraina a propus Rusiei să elibereze prizonieri de război ruşi în schimbul evacuării soldaţilor ucraineni răniţi din oţelăria asediată. Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a precizat că nu există încă un acord şi că sunt în curs de desfăşurare negocieri cu privire la această propunere.

„Deocamdată, este imposibil să ridicăm blocada de la Azovstal prin mijloace militare. Apărătorii Azovstalului nu se vor preda prizonieri. Este demn de respect. Ruşii nu vor să audă de extracţie. Aceasta este o realitate, dar, venind din partea ruşilor, nu este surprinzător”, a scris ea.

Ea a afirmat că guvernul lucrează la diferite opţiuni pentru a scoate soldaţii ucraineni din Azovstal, dar că niciuna dintre opţiuni nu este „ideală”.

„Nu căutăm o opţiune ideală, ci una funcţională”, a conchis oficialul.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: