Un copil a murit la Edineț, după ce împreună cu alți minori au aprins un stog de fân
Full Article 2 minutes read

Un copil a murit la Edineț, după ce împreună cu alți minori au aprins un stog de fân

În satul Gașpar din raionul Edineț a fost depistat cadavrul carbonizat al unui copil de 3 ani. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), minorul a fost găsit într-un stog de fân dintr-o construcție auxiliară pentru întreținerea animalelor. Poliția a menționat că stogul a luat foc după ce în apropiere 4 copii se jucau cu chibriturile. Urmare a incendiului, unul din minori a fost găsit carbonizat. 

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență susțin că au fost solicitați, în seara zilei de 28 iulie, să intervină la lichidarea unui incendiu în satul Gașpar, raionul Edineț.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:32. Potrivit informațiilor înregistrate focul a cuprins stogul de fân într-o construcție auxiliară pentru întreținerea animalelor. Localnicii au solicitat ajutorul pompierilor și au încercat să stingă focul cu forțele proprii”, au menționat reprezentanții Inspectoratului.

În acest timp, potrivit IGSU, oamenii au depistat în stogul de fân afectat de foc, cadavrul parțial carbonizat al unui copil de 3 ani.

„La fața locului a intervenit o echipă de pompieri, care au reușit localizarea focului la ora 19:06. Incendiul a fost lichidat de angajații IGSU la ora 19:43. În urma incendiului flăcările au distrus stogul de fân aflat în încăperea auxiliară. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite”, au menționat reprezentanții Inspectoratului.

Poliția Republicii Moldova a declarat că a fost sesizată în seara zilei de ieri „precum că într-o gospodărie dintr-o localitate a raionului a izbucnit un incendiu soldat cu victime”.

„La fața locului s-a stabilit că în timp ce 4 copii se jucau cu chibriturile lângă un stog de fân s-a produs un incendiu. După lichidarea incendiului a fost depistat cadavrul carbonizat al unui copil de 3 ani. Ceilalți 3 copii nu au avut de suferit și se află în afara oricărui pericol”, au menționat polițiștii, adăugând că întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: