Un deținut al Penitenciarului Rezina și-a amputat degetul și l-a trimis parlamentarilor într-un plic
Full Article 1 minutes read

Un deținut al Penitenciarului Rezina și-a amputat degetul și l-a trimis parlamentarilor într-un plic

Un deținut al Penitenciarul nr.17-Rezina și-a tăiat un deget și l-a trimis deputaților într-un plic. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a inițiat o anchetă internă pentru a stabili toate circumstanţele cazului. 

Din informațiile preliminare publicate de ANP, deținutul, care se afla în Penitenciarul nr. 17 din Rezina s-a automutilat la 25 noiembrie 2020. Oamenii legii au informat Inspectoratul de poliţie, organele de procuratură și Oficiul Avocatului Poporului.

Ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stati a precizat că degetul amputat a fost depistat în Cancelaria Parlamentului. Acesta a fost trimis la expertiză.

„Poliția fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112 precum că în Cancelaria Parlamentului într-un plic s-ar fi găsit un deget care s-ar presupune a fi uman. La fața locului s-a deplasat grupa operativă”, a precizat Stati.

Reprezentanții ANP menționează că deținutul respectiv nu este la prima abatere, „aflându-se la evidență în grupele de risc”. În acest sens se examinează și versiunea unei determinări la asemenea gest de către alți condamnați.

Persoana vizată se află în custodia sistemului administrației penitenciare din anul 2016 pentru un cumul de infracțiuni grave și foarte grave.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: