Максим Андреев, NewsMaker

„Un emisar” al fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, i-a solicitat lui Vlad Filat să depună un denunț împotriva lui Igor Dodon

Fostul premier, Vlad Filat a declarat că atunci când era în detenție a fost vizitat de „un emisar” al fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, care i-a solicitat acestuia să depun un denunț împotriva lui Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute ieri, 12 februarie, în platoul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. 

„A fost un emisar care a încercat să vorbească cu mine în vederea anumitor favoruri și mi-a dat de înțeles că e nevoie să depun un denunț împotriva lui Dodon. Eu nici ipotetic nu am putut face acest lucru. Noi nu am mai intrat în detalii, doar s-a început discuția și atât”, a declarat Filat.

Menționăm că la 3 decembrie, judecătorul Victor Rațoi de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău a admis demersul administrației Penitenciarului nr. 13 și l-a liberat condiționat, înainte de termen, pe ex-premierul Vladimir Filat, cu termen de pedeapsă neexecutat de 2 ani, 11 luni și 3 zile.

În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Reuters

Krasnoselski a propus, „Sovietul Suprem” a acceptat: regiunea transnistreană rămâne în stare de urgență încă 2 luni

Tiraspolul a prelungit starea de urgență în economie până pe 9 august, scrie presa locală. Decizia a fost luată de așa-zisul Soviet Suprem, pe 9 iulie, la recomandarea liderului de facto al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski.

Amintim că Krasnoselski a convocat în ședință autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului pe 8 iulie. În cadrul ședinței, acesta a recunoscut că situația economică „rămâne dificilă” în regiunea și a recomandat prelungirea stării de urgență. Tot atunci, administrația de la Tiraspol a decis să reducă cheltuielile publice și să susțină, în schimb, întreprinderile industriale, în special pe cele orientate spre export.

Ultima dată, regiunea transnistreană a prelungit starea de urgență pe 11 iunie, pentru 30 de zile, după o pauză de câteva zile. Tiraspolul a invocat, atunci, drept motiv, reducerea livrărilor de gaze naturale în stânga Nistrului.

O săptămână mai târziu, autoritățile de facto de la Tiraspol au recunoscut că situația economică din stânga Nistrului este una critică: rezervele financiare au fost epuizate, iar executarea „bugetului local” este imposibilă „din cauza crizei energetice și a contextului geopolitic”.

Precizăm în acest context că, anterior, Biroul politici de reintegrare a declarat pentru NM că a oferit sprijin pentru populația regiunii, însă administrația nerecunoscută nu a dat curs propunerilor: „Chișinăul este mereu dispus să vină în sprijinul cetățenilor săi din regiune și să evite provocarea crizelor umanitare în măsură să afecteze și malul drept al Nistrului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: