Un fost deputat riscă să rămână fără avere după ce nu a declarat venituri și bunuri de peste 800 000 de lei
Full Article 2 minutes read

Un fost deputat riscă să rămână fără avere după ce nu a declarat venituri și bunuri de peste 800 000 de lei

Fostului deputat Nae-Simion Pleșca îi va fi confiscată averea nejustificată și anume suma de 831 mii 732 de lei. Mai mult, către Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost remis un denunț pe aspectul îmbogățirii ilicite a fostului deputat.

Fostul parlamentar riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de deputat pe un termen de 3 ani.

În cadrul controlului averii, inspectorul de integritate a stabilit existența diferenței substanțiale între averea dobândită și veniturile obținute de fostul deputat și membrii familiei sale în mărime de 831 mii 732 de lei.

Potrivit materialelor din dosar, fostul deputat împreună cu soția au încasat venituri în sumă totală de aproximativ 1 mln 632 mii lei, bani obținuți din extrageri financiare din conturi bancare, dintr-o rambursare a unui împrumut acordat propriului SRL, transferuri bănești internaționale și depozite bancare.

Totuși, în perioada vizată,  fostul deputat împreună cu familia sa au înregistrat mai multe cheltuieli decât venituri, în cuantum de circa 2 mln 464 mii de lei. Cheltuielile au fost deduse de către inspectorul de integritate din operațiunile efectuate de subiect – alimentare cu numerar pe conturile bancare, deschiderea unor depozite bancare, acordarea unui împrumut de aproximativ 1 mln 823 mii lei aceluiași SRL, precum și transferuri internaționale efectuate de către cei doi soți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: