Un funcționar public din raionul Călărași, suspectat de omor: Riscă până la 15 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Un funcționar public din raionul Călărași, suspectat de omor: Riscă până la 15 ani de închisoare

Un bărbat de 62 de ani a fost găsit fără suflare într-o locuință din raionul Călărași. În urma examinării preventive a medicului legist, s-a constatat că decesul ar fi survenit ca urmare a unor leziuni corporale. La scurt timp a fost reținut și un suspect în acest caz. Acesta s-a dovedit a fi chiar stăpânul casei, care activează ca funcționar public în localitatea Dereneu, raionul Călăraşi.

La 18 decembrie curent, Poliția din Călărași a fost sesizată de un bărbat precum că în locuința sa, din extravilanul satului Bularda, a fost depistat cadavrul unui bărbat de 62 de ani. Potrivit stăpânului casei, victima de aproximativ 2 ani activa neoficial în calitate de paznic și, totodată, îl ajuta la lucrări agricole la iazul care îi aparține.

Ca urmare a cercetărilor la fața locului, polițiștii au depistat pe un perete, urme de culoare brună. Acestea fiind răzuite, iar altele acoperite cu un creion, cu scop de a fi ascunse. Potrivit polițiștilor, în urma examinării preventive a medicului legist, decesul ar fi survenit ca urmare a leziunilor corporale.

De asemenea, de la locul faptei, polițiștii au ridicat îmbrăcăminte, care ar aparține stăpânului casei, având pe ele pete de sânge.

Ca urmare a măsurilor de investigație, la 19 decembrie suspectul a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi chiar stăpânul casei, în vârstă de 62 de ani. Acesta activează ca funcționar public în localitatea Dereneu, raionul Călăraşi, el este cel care a și anunțat poliția despre decesul victimei şi cel care a întreprins acțiuni de camuflare a urmelor infracţiunii.

„Audiat de polițiști, acesta se încurcă în declarații”, au precizat oamenii legii.

Cadavrul victimei a fost transmis către expertiza medico-legală pentru stabilirea cauzei decesului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor, iar suspectul a fost reținut pentru 72 ore. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: