Un grup de elevi cere guvernului să suspende ordinul privind amânarea olimpiadelor
Full Article 2 minutes read

Un grup de elevi cere guvernului să suspende ordinul privind amânarea olimpiadelor

Un grup de elevi din municipiul Chișinău a adresat o scrisoare deschisă ministrului Educației Lilia Pogolșa și premierului interimar Aurel Ciocoi. Aceștia cer suspendarea ordinului ministerului Educației, Culturii și Cercetării, privind amânarea olimpiadelor.

Scrisoarea a fost publicată pe Facebook de către Organizația de Tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Elevii susțin că, dacă se va amâna desfășurarea olimpiadelor naționale, aceștia nu vor mai putea participa la competițiile internaționale.

„Credem că amânarea olimpiadelor nu este o idee bună, deoarece în cazul în care numărul de oameni infectați cu Covid-19 va continua să crească, organizarea olimpiadelor nu va mai fi posibilă. Astfel, selecția la etapa municipală urmează a fi făcută cât mai rapid, astfel încât să avem un număr și mai restrâns de elevi care să poată participa la etapa republicană și în cele din urmă la baraje. Pe lângă asta, mai sunt și olimpiade internaționale și balcanice care se desfășoară mai devreme decât majoritatea internaționalelor și unde înscrierea echipelor trebuie făcută cu ceva timp mai înainte”, se arată în scrisoare.

Reacția vine după ce, pe 3 februarie, ministrul Educației Lilia Pogolșa a semnat un ordin în care se menționează că olimpiadele sunt amânate pentru o perioadă nedeterminată, din cauza pandemiei de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: