Un hacker a încercat un atac cibernetic asupra unei instituții de stat. După care a fugit din Moldova
Full Article 50 second read

Un hacker a încercat un atac cibernetic asupra unei instituții de stat. După care a fugit din Moldova

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunță că, în comun cu Procuratura mun. Chișinău, a reușit contracararea activității unui hacker, specializat în criminalitate informatică în schimbul banilor. Tânărul de 29 de ani, prin metoda brute-force, a încercat să se autorizeze ilegal pe sistemele informaționale guvernamentale, ce aparțin I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”.

În procesul documentării au fost efectuate percheziții în locațiile de acțiune ale figurantului, fiind ridicate servere, storage box-uri și echipamente secundare pentru asigurarea funcționalității neîntrerupte ale acestora (un generator, doisprezece ups-uri profesionale, un stabilizator), precum și trei calculatoare staționare, pentru administrarea activității criminale.

Nefiindu-i aplicată vreo măsură privativă de libertate, tânărul a părăsit Republica Moldova, traversând teritoriul Transnistriei. Acesta a fost dat în urmărire internațională pentru stabilirea locului aflării exacte și extrădării în Republica Moldova.

Pentru această infracțiune, legea prevede sancțiuni de la 3 la 7 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: