Un hectar de pământ cu pădure de la Botanica rămâne în proprietatea capitalei. CMC a respins scoaterea terenului la licitație
Full Article 2 minutes read

Un hectar de pământ cu pădure de la Botanica rămâne în proprietatea capitalei. CMC a respins scoaterea terenului la licitație

Un hectar de pământ din sectorul Botanica al capitalei rămâne, deocamdată, în proprietatea municipalității. Se întâmplă după ce consilierii municipali au respins, în ședința din 22 aprilie, scoaterea la licitație publică a terenului, pe care, potrivit fracțiunii PAS din CMC, cresc zeci de „copaci sănătoși”. Lotul de pământ, amplasat pe bulevardul Dacia, cu codul urbanistic R6, urma să fie scos la licitație pentru un preț de start de puțin peste 21 milioane lei. Proiectul a stârnit dispute în ședință CMC.

Consilierii partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) și fostul viceprimar al capitalei, consilierul Platformei „DA”, Victor Chironda, au cerut în ședința CMC retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Solicitarea a fost făcută, inclusiv, în cadrul unei conferințe, susținută pe 22 aprilie, cu puțin timp înainte de începerea ședinței Consiliului Municipal.

Consilierii PAS și au Platformei DA consideră că prin vânzarea acestui teren, municipalitatea ar fi fost prejudiciată. Ei au cerut atribuirea statutului de spațiu verde pentru terenul de pe bulevardul Dacia.

„Chiar dacă are statut de teren construibil, avem de facto o pădure. Noi nu susținem astfel de proiecte, pe care le considerăm dăunătoare pentru orașul Chișinău. Guvernul și așa depune eforturi să împădurim țara. Rugăm frumos să oferim statut de spațiu verde acestei zone verzi”, a declarat Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS în CMC.

În replică, raportorul proiectului a declarat că vânzarea terenului „nu înseamnă că toți copacii din zonă vor fi tăiați”. Socialiștii din CMC au acuzat consilierii PAS de standarde duble. „Să vedem întâi câte lemne au fost tăiate prin lemne.md, apoi câte vor fi tăiate aici”, a declarat  socialistul Alexandr Odințov.

În cele din urmă, pentru adjudecarea terenului la licitație și-au dat votul doar 25 de consilieri din cei prezenți, astfel proiectul inclus pe ordinea de zi nu a întrunit numărul necesar de voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: