Un inspector fiscal, cercetat pentru corupere pasivă. Ar fi cerut 50 de mii de lei de la un antreprenor din Călăraşi
Full Article 2 minutes read

Un inspector fiscal, cercetat pentru corupere pasivă. Ar fi cerut 50 de mii de lei de la un antreprenor din Călăraşi

Un inspector principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), astăzi, 19 aprilie. Acesta este bănuit că ar fi pretins 50 000 de lei de la un agent economic din Călărași.

Potrivit CNA, pe 30 martie, inspectorul ar fi pretins 50 de mii de lei de la administratorul unui SRL din Călăraşi, pentru a nu indica în actul de control final unele încălcări depistate. Sub controlul CNA au fost transmiși 20 de mii de lei. Pentru administrarea tuturor probelor, s-au desfăşurat percheziţii în automobilul, biroul şi la domiciliul bănuitului.

În urma acţiunilor de urmărire penală, funcţionarul a fost reţinut pentru 72 de ore şi urmează să fie cercetat penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat au venit cu o reacție la acest subiect și au declarat că „autoritatea fiscală națională va acorda tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarului sus-menționat, întru elucidarea deplină a cazului respectiv”.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat „se disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității”.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: