Un italian a încercat să se vaccineze într-un braț fals din silicon, în speranța că va putea obține certificatul verde
Full Article 2 minutes read

Un italian a încercat să se vaccineze într-un braț fals din silicon, în speranța că va putea obține certificatul verde

Un italian în vârstă de 50 de ani, dornic să facă rost de un certificat verde pe numele său, a încercat să se vaccineze anti-COVID într-un braț fals din silicon. Când asistenta care urma să îi administreze serul a observat proteza, bărbatul s-a rugat de ea să pretindă că nu a văzut nimic.

„Întâmplarea ar fi ridicolă dacă nu ar fi vorba de un gest de o gravitate enormă şi inacceptabilă, ţinând cont de sacrificiul pe care comunitatea noastră l-a plătit în vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, a scris pe Facebook Alberto Cirio, președintele din Piemonte, regiunea italiană în care s-a petrecut întâmplarea, relatează digi24.ro.

Bărbatul s-a prezentat la un centru de vaccinare din Biella, din Piemonte. Proteza care imita braţul era foarte bine făcută, însă culoarea şi senzaţia la atingere au stârnit bănuielile asistentei responsabile cu administrarea vaccinului.

Ea l-a rugat pe bărbat să-şi scoată cămaşa şi a descoperit atunci subterfugiul. El i-a cerut asistentei să pretindă că nu a văzut nimic, lucru pe care ea l-a refuzat, a povestit oficialul italian, precizând că bărbatul „va răspunde pentru actele sale în faţa justiţiei”.

La fel ca în ţările vecine, Italia se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei de Coronavirus cu 17.000 noi cazuri înregistrare în ultimele 24 de ore. În prezent, aproximativ 85% din persoanele de peste de 12 ani sunt vaccinate cu schema completă.

De luni, 6 decembrie, intră în vigoare „super-certificatul verde” care va fi eliberat doar persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă şi celor care au trecut prin boală. Noul document va permite accesul în restaurante, baruri, cinematografe, teatre şi alte locuri de agrement.

Certificatul sanitar tradiţional, care poate fi obţinut şi în baza unui test antigen, rămâne în continuare valabil pentru a merge la locul de muncă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: