Un locuitor din regiunea transnistreană, condamnat la 8 ani de închisoare pentru atacuri teroriste în Odesa
Full Article 2 minutes read

Un locuitor din regiunea transnistreană, condamnat la 8 ani de închisoare pentru atacuri teroriste în Odesa

Un locuitor din Transnistria a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că ar fi organizat atacuri teroriste în Odesa, Ucraina. Sentința a fost dată de Judecătoria din Primorsk, anunță hromadske.ua.

Potrivit sursei citate, la sfârșitul anului 2021, un cetățean al Republicii Moldova, rezident al regiunii transnistrene, a planificat acte teroriste pe teritoriul regiunii Odesa sub conducerea curatorilor ruși. Bărbatul ar fi implicat în comiterea infracțiunii și pe un cunoscut al său, cetățean al Ucrainei.

Ancheta a constatat că bărbatul din Republica Moldova a decis să verifice disponibilitatea prietenului său și l-a instruit să păteze cu vopsea roșie memorialul „Eroilor sutei cerești”, din apropierea Administrației Regionale de Stat Odessa – faptă pentru care ar fi achitat 400 de dolari.

Potrivit oamenilor legii, după aceea, condamnatul l-a instruit pe bărbat să dea foc vehiculelor militare de pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Odesa pentru suma de 800 de dolari.

Conform sursei citate, bărbatul a fost reținut atunci când încerca să transfere mijloacele financiare către complicele său. „În timpul procesului, condamnatul s-a pocăit și și-a recunoscut vinovăția”, scrie sursa citată.

Bărbatul, originar din Republica Moldova, a fost găsit vinovat de organizarea unui act terorist cu acordul prealabil de către un grup de persoane și a fost condamnat, astfel, la 8 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: