Un locuitor din regiunea transnistreană, condamnat la 8 ani de închisoare pentru atacuri teroriste în Odesa
Full Article 2 minutes read

Un locuitor din regiunea transnistreană, condamnat la 8 ani de închisoare pentru atacuri teroriste în Odesa

Un locuitor din Transnistria a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că ar fi organizat atacuri teroriste în Odesa, Ucraina. Sentința a fost dată de Judecătoria din Primorsk, anunță hromadske.ua.

Potrivit sursei citate, la sfârșitul anului 2021, un cetățean al Republicii Moldova, rezident al regiunii transnistrene, a planificat acte teroriste pe teritoriul regiunii Odesa sub conducerea curatorilor ruși. Bărbatul ar fi implicat în comiterea infracțiunii și pe un cunoscut al său, cetățean al Ucrainei.

Ancheta a constatat că bărbatul din Republica Moldova a decis să verifice disponibilitatea prietenului său și l-a instruit să păteze cu vopsea roșie memorialul „Eroilor sutei cerești”, din apropierea Administrației Regionale de Stat Odessa – faptă pentru care ar fi achitat 400 de dolari.

Potrivit oamenilor legii, după aceea, condamnatul l-a instruit pe bărbat să dea foc vehiculelor militare de pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Odesa pentru suma de 800 de dolari.

Conform sursei citate, bărbatul a fost reținut atunci când încerca să transfere mijloacele financiare către complicele său. „În timpul procesului, condamnatul s-a pocăit și și-a recunoscut vinovăția”, scrie sursa citată.

Bărbatul, originar din Republica Moldova, a fost găsit vinovat de organizarea unui act terorist cu acordul prealabil de către un grup de persoane și a fost condamnat, astfel, la 8 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: