Un medic cardiolog din Bălți a decedat din cauza infecției COVID-19
Full Article 2 minutes read

Un medic cardiolog din Bălți a decedat din cauza infecției COVID-19

Medicul cardiolog Nina Ostapova, care a lucrat timp de 30 de ani în Spitalul Clinic Bălți, a decedat din cauza infecției COVID-19. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții instituției medicale.

Spitalul clinic Bălți a publicat în dimineața de 18 octombrie un mesaj de condoleanțe în legătură cu decesul cardiologului Nina Ostapova, fără să precizeze cauza decesului.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a spitalului, Mihaela Petrov, a precizat că medicul cardiolog nu mai lucra de câțiva ani în Spitalul raional Bălți, aceasta activând într-o instituție medicală privată. De asemenea, reprezentanta spitalului a confirmat că decesul a survenit din cauza infecției COVID-19. Nu am reușit să aflăm dacă Nina Ostapova era vaccinată împotriva infecției.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei, 118 lucrători medicali din Moldova au fost răpuși de coronavirus. Pe 13 octombrie, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că, din câte cunoaște, în țara noastră nu există medici nevaccinați împotriva COVID-19.

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege prin care angajații din sistemul medical, nevaccinați împotriva COVID-19, care contractează virusul la serviciu, vor fi privați de dreptul de a beneficia de indemnizația în mărime de 16 mii de lei, acordată de Guvern. De asemenea, în caz de deces din cauza infecției, indemnizația de 100 de mii de lei nu va mai fi acordată. Documentul mai prevede și că persoana care ar urma să ridice indemnizația trebuie să fie vaccinată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: