Un moldovean a murit în Italia, într-un accident rutier. Rudele bărbatului: „Avem nevoie de ajutor pentru a-l aduce acasă”
Full Article 2 minutes read

Un moldovean a murit în Italia, într-un accident rutier. Rudele bărbatului: „Avem nevoie de ajutor pentru a-l aduce acasă”

Un moldovean în vârstă de 36 de ani a murit în Italia. Presa locală a scris că bărbatul, aflat pe un scuter, s-a ciocnit cu o mașină care venea din sens opus. Accidentul a avut loc în dimineața zilei de 1 decembrie, când moldoveanul s-ar fi aflat în drum spre muncă. Pentru NewsMaker, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău au confirmat accidentul și au menționat că instituția va oferi asistență în perfectarea documentelor necesare pentru repatrierea bărbatului.

Potrivit ilgiornaledivicenza.it, accidentul mortal a avut loc de-a lungul podului peste râul Brenta, în dimineața zilei de 1 decembrie. Presa italiană a menționat că victima este un bărbat în vârstă de 36 de ani, cetățean moldovean, cu domiciliul în zona Bassano. 

Se precizează că bărbatul, aflat pe un scuter, pleca la muncă. Potrivit sursei, acesta s-a ciocnit cu o mașină care venea din sens opus. Circumstanțele accidentului sunt investigate de poliția italiană.

Un moldovean a murit în Italia, într-un accident rutier. Rudele bărbatului: „Avem nevoie de ajutor pentru a-l aduce acasă”

ilgiornaledivicenza.it

Pentru NewsMaker, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Igor Zaharov a declarat că instituția cunoaște despre accident. „MAEIE are rolul de a oferi asistență în perfectarea documentelor necesare pentru repatriere”, a menționat reprezentantul Ministerului.

Între timp, rudele moldoveanului solicită ajutor pentru repatrierea bărbatului.

Cu inima îndurerată, vă scriem aceste cuvinte pentru a vă cere sprijin într-un moment dificil. Soțul, tăticul, fratele, copilul, nănaşul, prietenul, colegul, nostru Vladislav Balamut a trecut la cele veșnice, în urma unui accident teribil de azi dimineață în Italia, iar noi dorim să îl aducem acasă pentru a-i oferi un ultim omagiu potrivit. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a acoperi costurile repatrierii și a-l aduce înapoi acasă. Fiecare contribuție, fie ea mare sau mică, va face o diferență semnificativă în eforturile noastre. (…) Orice formă de sprijin, fie că este vorba de partajarea acestei informații sau de o donație directă, va fi cu adevărat apreciată în această perioadă dificilă”, se arată într-o declarație, de pe rețelele de socializare, a familiei moldoveanului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: