Un nor de praf saharian se îndreaptă spre Republica Moldova. Precizările meteorologilor

Un nor de praf saharian se va afla pe teritoriul României între 11 și 13 martie. Șefa secției prognoze din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), Nadejda Stoliar, a confirmat, pentru NM, că acesta se va afla și în Republica Moldova, în aceiași perioadă. Depuneri de praf însă nu vor putea fi observate din cauza lipsei de precipitații.

Administrația Națională de Meteorologie de la București a comunicat că, în perioada 9 – 13 martie, circulația sud-vestică a aerului va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcat cu particule de praf de origine sahariană către sud-estul Europei și deasupra României începând cu dimineața de 11 martie.

Potrivit ANM, depuneri de praf vor putea fi observate la început în vestul și centrul țării, apoi în sud și sud-est, în intervalele în care va ploua.

Din noaptea de 12 spre 13 martie, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va îndepărta de România.

Contactată de NM, șefa Secției prognoze din cadrul Serviciului Hirdrometeorologic de Stat, Nadejda Stoliar, că norul de praf se va afla în Republica Moldova, de asemenea, în intervalul 11 – 13 martie. Potrivit acesteia, în următoarea perioadă nu se prevăd precipitații în țara noastră, astfel că praful saharian nu va putea fi observat cu ochiul liber.

Deja situația se va menține până vor apărea precipitațiile. Respectiv, odată cu aceste precipitații aerul se va curăți. Totuși, el nu este în cantități mari ca să ne afecteze cumva. Este în cantități destul de normale”, a precizat reprezentanta SHS.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: