Un nou ajutor din partea României. Materiale sanitare în valoare de 3,3 milioane de euro vor ajunge în Moldova
Full Article 2 minutes read

Un nou ajutor din partea României. Materiale sanitare în valoare de 3,3 milioane de euro vor ajunge în Moldova

Guvernul României a aprobat în şedinţa de joi, 30 aprilie, acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei românești, echivalentul a peste 3,3 milioane de euro. Este vorba despre materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus, scrie AGERPRES.

„În şedinţa de guvern de astăzi a fost adoptată o hotărâre de guvern, aşa cum Guvernul Orban a promis, pentru ajutor umanitar pentru Republica Moldova, pentru fraţii noştri din Basarabia, pentru a face faţă crizei răspândirii infecţiilor cu coronavirus în ţara vecină, respectiv un ajutor umanitar în valoare de 16,5 milioane de lei (românești, NM), sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus”, a declarat şeful Cancelariei premierului României, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern de joi.

Precizăm că tot joi, în Republica Moldova a ajuns o echipă formată din 42 de medici și asistenți români, pentru a sprijini personalul medical din ţara noastră. De asemenea, România a oferit o donație de medicamente, 500 000 de măști FFP2, FFP3, 50.000 de combinezoane și 10 izolete.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: