Profimedia Images

Un nou record în România – aproape 6,5 mii de cazuri de COVID-19 pe zi. Situația în Ucraina, Rusia și în lume

În România, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 6481 de cazuri de infecție cu coronavirus. Acesta este un număr record de infecții în țară de la începutul epidemiei. În Rusia, există, de asemenea, un nou anti-record – plus 17 717 pacienți cu COVID-19. Și în Ucraina, nivelul de infectare rămâne ridicat – 7 342 de cazuri de coronavirus, confirmate astăzi.

Potrivit digi24.ro, în ultima zi, un număr record de noi cazuri de coronavirus a fost confirmat în România – 6481. Astfel, numărul total de persoane infectate din țară a depășit 229 mii de persoane. Dintre aceștia, aproape 163 de mii de persoane s-au însănătoșit, iar 6764 au murit.

Rusia a înregistrat, de asemenea, un record – 17 717 cazuri noi de COVID-19, scrie meduza.io. La fel, țara a înregistrat o rată de mortalitate record pentru a treia zi consecutivă. Aici, 366 de persoane au murit în ultimele 24 de ore. De la începutul epidemiei, peste 1,58 milioane de oameni s-au îmbolnăvit în țară. Dintre aceștia, 1 186 041 de persoane s-au însănătoșit, iar 27 301 au murit.

Și în Ucraina, rata de infectare cu coronavirus rămâne ridicată. Potrivit hromadske.ua, 7 342 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus într-o zi. Astfel, numărul total de cazuri în țară a depășit 370 de mii 6868 de pacienți au murit, 151 632 au fost tratați.

În lume, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul persoanelor infectate cu coronavirus este de peste 44 de milioane, dintre care peste 1,16 milioane au murit. Conform ultimelor date de la Universitatea Johns Hopkins, peste 44,5 milioane de oameni s-au infectat în lume, dintre care 1,17 milioane au murit.

Liderul în numărul de cazuri confirmate rămâne Statele Unite, unde au fost depistați peste 8,8 milioane de infectați. India se află pe locul doi (peste 8 milioane), Brazilia se află pe locul trei (5,46 milioane), iar Rusia se află pe locul patru. Urmează Franța, Spania, Argentina și Columbia cu rezultate de la 1 la 1,2 milioane de infecții.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

Persoanele care vor insulta și amenința jurnaliștii riscă amenzi și închisoare de până la 6 ani. PAS propune modificarea legii

Persoanele care vor ultragia sau intimida jurnaliștii vor fi trași la răspundere penală sau contravențională. Propunerile se regăsesc în amendamentele înregistrare de către deputații PAS Liliana Nicolaescu-Onofrei și Igor Chiriac.

Amendamentele propun modificarea articolului din Codul penal care vizează împiedicarea intenționată a activității mass-media sau a jurnalistului. Dacă acest lucru se va întâmpla prin intimidare, prin aplicarea violenței fizice sau cu amenințarea aplicării ei, va fi însoțit de deteriorarea, distrugerea sau deposedarea de materiale sau de echipament, sau prin intermediul unui sistem informatic, pedeapsa propusă este amendă de până la 42 500 de lei sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la trei ani. Pedeapsa va fi mai dură dacă această acțiune va fi săvârșită de două sau mai multe persoane, cu folosirea situației de serviciu sau în timpul desfășurării unei întruniri, precum și cu scopul de a afla sursa jurnalistului. De asemenea, dacă jurnalistul a fost împiedicat să își desfășoare activitatea prin amenințare cu moartea sau fiindu-i provocată vătămarea medie a integrității corporale sau a sănătății, pedeapsa propusă este de închisoare de la 3 la 6 ani, cu amendă de până la 75 000 de lei și cu privarea de a ocupa anumite funcții de până la 5 ani.

Totodată, Codul contravențional va fi completat cu un articol nou care se referă la imixtiunea în activitatea mass-mediei. Astfel, imixtiunea nejustificată în activitatea jurnalistului cu scopul de a împiedica ori de a restrânge exercitarea liberă a activității, dacă fapta nu constituie infracțiune, se va sancționa cu amendă de la 1 500 până la 3 000 de lei.

Amendamentele au fost înregistrate la un proiect de lege care conține mai multe măsuri de protecție a femeilor împotriva violenței și hărțuirii. Raportul pentru lectura a doua a acestei inițiative legislative a fost aprobat de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, iar documentul urmează a fi examinat în ședință plenară.   

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: