Un observator OSCE a murit în timpul bombardamentelor de la Harkov
Full Article 2 minutes read

Un observator OSCE a murit în timpul bombardamentelor de la Harkov

Un observator ucrainean din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a decedat, la data de 1 martie, în timpul bombardamentelor de către forțele ruse la Harkov, potrivit OSCE. 

Marina Fenina, membru local al Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina a murit într-un bombardament la Harkov în timp ce „aduna provizii pentru familia ei într-un oraș care a devenit o zonă de război”, au comunicat reprezentanții OSCE.

De menționat că, anterior, OSCE a luat decizia de a evacua toți membrii internaționali ai misiunii din Ucraina. Cu toate acestea, șeful misiunii și alți membri se află încă în Ucraina. Misiunea OSCE în Ucraina a evacuat 300 de membri din personalul său în Moldova.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: