Un pacient de 83 de ani, internat la Centrul COVID-19 de la Moldexpo, și-ar fi pus capăt zilelor
Full Article 2 minutes read

Un pacient de 83 de ani, internat la Centrul COVID-19 de la Moldexpo, și-ar fi pus capăt zilelor

Un bărbat de 83 de ani și-ar fi pus capăt zilelor în timp ce era internat în Centrul Covid-19 situat pe teritoriul Centrului expozițional „Moldexpo”. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al capitalei, Natalia Stati.

Cazul a fost înregistrat în seara de 20 octombrie, la ora 20:23.

Pacientul a fost depistat strangulat cu cablul de la concentratorul de oxigen. Bărbatul avea 83 de ani. Acesta a fost internat pe 18 octombrie, fiind testat pozitiv cu COVID-19.

Oamenii legii au inițiat un dosar penal și urmează să stabilească motivul care l-a făcut pe bărbat să recurgă la acest gest.

Amintim că primul caz de infectare cu COVID-19 a fost înregistrat, în țara noastră, pe 7 martie 2020. De atunci, numărul persoanelor infectate a ajuns la peste 320 de mii. Au fost înregistrate și 7346 de morți. Centrul Covid-19 Chişinău și-a început activitatea în aprilie 2020, conform Dispoziţiei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale și este utilizat pentru triajul pacienților suspecți cu COVID-19. Numărul paturilor a fost suplimentat pe parcurs, fiind disponibile 350 paturi staționar și 30 de Terapie Intensivă.

În luna iulie 2020, o pacientă cu Covid-19, care se afla sub tratament de mai multe zile și a cărei stare se îmbunătățise vizibil, a fost găsită strangulată cu furtunul de la duș într-o baie a Spitalului Sf. Arhanghel Mihail din municipiul Chișinău. Pacienta de 48 de ani nu avea comorbidități, avea o evoluție bună și se bucura de sprijinul permanent al rudelor.

Medicii susțin că infecția COVID-19 afectează sistemul nervos al pacienților, iar sindromul depresiv este caracteristic pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19.


Important! În cazul în care detaliile expuse în material vă neliniștesc, aveți nevoie de ajutor și susținere - adresați-vă specialiștilor de la „Linia Verde Prevenire Suicid”. Chat-ul anonim pe www.pentruviata.md este diponibil LIVE între orele 20.00-22.00 în zilele de luni și joi. În restul zilelor, puteți expedia un mesaj la adresa de e-mail [email protected]. Mai multe detalii la nr de tel 060806623


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: