Un pediatru din Moldova sugerează homosexualilor să se trateze la psihiatru. Reprezentant LGBT: „Mă îngrijorează că lecuiește copii”
Full Article 3 minutes read

Un pediatru din Moldova sugerează homosexualilor să se trateze la psihiatru. Reprezentant LGBT: „Mă îngrijorează că lecuiește copii”

Un medic pediatru din Republica Moldova le sugerează persoanelor LGBT să se trateze la medicul psihiatru, pentru că ar fi „bolnave psihic”. Într-un video publicat pe rețelele de socializare, pediatrul Igor Pletosu pledează deschis pentru suprimarea drepturilor comunității LGBT și își îndeamnă urmăritorii virtuali, care nu sunt de acord cu el, să îi dea unfollow. În reacție, activista LGBT, Angelica Frolov, face apel la Ministerul Sănătății să ia act de declarațiile „discriminatorii” ale medicului pediatru și anunță că va depune o plângere pe numele acestuia la Poliție.   

„Să fie clară poziția mea față de toată „prostologia” asta: actul sexual în sine este pentru aceea ca să facem continuitatea neamului omenesc, dar nu pentru plăcere și desfrânare. (…) Când o să văd că dintr-un act sexual între doi bărbați sau două femei se nasc copii, atunci o să-mi arătați asta, iar eu o să-i susțin. Atâta timp cât între doi bărbați sau două femei nu o să iasă copii, eu nu o să susțin toată „prostologia” asta . (…) Și terminați cu drepturile acestea că e liber să aleagă. E demonstrat că asta e o boală psihică. Toți aiștea sunt bolnavi psihic, trebuie duși la lecuire la psihiatru. Nu căutați să îndreptățiți niște aberații și nu vă lăsați manipulați. (…) Eu sunt om sănătos la cap și eu știu ce vorbesc. Niciun doctor normal nu o să susțină toată această prostologie care se petrece în societate”, a declarat medicul pediatru Igor Pletosu.

În reacție, activista LGBT, Angelica Frolov, face apel la Ministerul Sănătății să ia atitudine urmare a declarațiilor lui Pletosu, pe care le cataloghează ca fiind discriminatorii și instigatorii la ură, contrare Codului penal al Republicii Moldova.

„,Aveți un „medic pediatru” cu nume Igor Pletosu care se crede superior unor concetățeni ai săi, și crede că nu au dreptul la viață intimă dacă nu ești capabil/ă să ai copii în urma ei. Se pare că acest medic nu a prea învățat bine la universitate, și nu prea cunoaște statistica legată de persoanele infertile, dar pe mine mă îngrijorează că el lecuiește copiii”, a scris Frolov pe pagina sa de Facebook.

Activista susține că va depune o plângere pe numele pediatrului la Poliție.

NM a contactat reprezentanții Ministerului Sănătății pentru o reacție, însă până la publicarea subiectului, nu am primit nici un răspuns la solicitare.


Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: