Un pensionar din raionul Glodeni a suferit arsuri grave pe 60% din suprafața corpului
Full Article 2 minutes read

Un pensionar din raionul Glodeni a suferit arsuri grave pe 60% din suprafața corpului

Un bărbat în vârstă de 81 de ani din localitatea Hîjdieni, raionul Glodeni, a suferit arsuri de gradul III – IV pe circa 60% din suprafața corpului. Totul s-a întâmplat sîmbătă, 21 martie, după ce bărbatul ar fi aprins focul în sobă.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:03. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care a stabilit că arderea s-a produs pe podeaua de lîngă gura sobei.

Bărbatul a fost scos din focar de către fiul său, pînă la intervenția salvatorilor. Pentru acordarea îngrijirilor medicale a fost solicitat și un echipaj medical, care a transportat bărbatul la spitalul din raionul Glodeni.

Primele investigații au stabilit că incendiul s-a produs după ce din gura sobei ar fi căzut jăratic. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul exploatării necorespunzătoare a sobei. Mai mult, salvatorii îndeamnă persoanele care au în grijă oameni în etate să-i monitorizeze și să-i ajute să facă focul în sobă, pentru a nu-i expune riscului de producere a incendiilor și arsurilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: