Un poliţist a murit după ce a fost rănit în timpul confruntărilor cu susţinătorii lui Donald Trump (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un poliţist a murit după ce a fost rănit în timpul confruntărilor cu susţinătorii lui Donald Trump (VIDEO)

Un poliţist a murit după ce a fost rănit în timpul confruntărilor cu susţinători ai preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, pe 6 ianuarie, în timpul asaltului acestora asupra Capitoliului de la Washington, a anunţat poliţia SUA.

Agentul Brian Sicknick făcea parte din forţele desfăşurate în timpul confruntărilor de la Capitoliu, fiind rănit în timpul unor contacte fizice cu protestatari, a precizat poliţia Capitoliului într-un comunicat. El a fost dus la spitalul local, unde a murit din cauza rănilor. Sicknick lucra de 12 ani în serviciul de poliţie, transmite agerpres.ro.

 

Amintim că patru protestatari au murit în timpul acestor incidente, printre care o femeie-militar în rezervă rănită de un glonţ tras de poliţie.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o simplă formalitate, certificarea victoriei lui Joe Biden de către cele două camere ale Congresului reunite în sesiune extraordinară, s-a transformat în „insurecţie”, „aproape rebeliune”, potrivit termenilor folosiţi de preşedintele ales, atunci când mai multe sute de susţinători ai lui Trump au luat cu asalt Capitoliul, întrerupând dezbaterile.

Imaginile filmate în interiorul maiestuoasei clădiri vor marca istoria: congresmeni care purtau măşti de gaz, agenţi de poliţie în civil cu pistoale, manifestanţi instalaţi în birouri ale parlamentarilor. Aceste scene au stârnit consternare şi indignare în întreaga lume, iar imaginea SUA, care se doresc un model al democraţiei, a fost puternic afectată.

Extrem de criticat pentru lipsa sa de anticipare, şeful poliţiei Capitoliului, Steven Sund, şi-a prezentat demisia.

La o zi după acest haos care a zguduit America, Donald Trump, acuzat de Joe Biden că a subminat democraţia, a lansat un rar apel la „reconciliere”, condamnând un „atac odios” asupra Capitoliului.

Într-o întregistrare video ce marchează o schimbare netă de ton, preşedintele republican se declară „scandalizat de violenţa” la care s-au dedat sute dintre simpatizanţii săi. „Mă voi concentra de acum pe o tranziţie ordonată a puterii”, a dat el asigurări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: