Un polițist din Anenii Noi, plasat în izolatorul CNA. Ar fi cerut o mită de 11 000 de lei
Full Article 2 minutes read

Un polițist din Anenii Noi, plasat în izolatorul CNA. Ar fi cerut o mită de 11 000 de lei

Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii Noi a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA, după ce a fost recunoscut ca bănuit într-un dosar de trafic de influență. Polițistul a fost denunțat de un bărbat de la care ar fi cerut 11 000 de lei pentru a-l ajuta să soluționeze un dosar de căutare, informează reprezentanții Centrului Național Anticorupție pe 14 ianuarie.

În fapt, polițistul ar fi susținut că are influență asupra unor responsabili ai Ministerului Afacerilor Interne pe care i-ar putea determina să permită soției declarantului, anunțată în căutare, să intre nestingherit în țară. Din spusele denunțătorului, inspectorul i-ar fi sugerat că, atunci când soția sa va ajunge la frontiera cu Republica Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără a fi reținută.

Operațiunea de reținere a avut loc în după-amiază zilei de 13 ianuarie pe teritoriul unei stații de alimentare din Anenii-Noi. La somația ofițerilor CNA, polițistul a predat benevol întreaga suma primită, în valoare de 11 000 de lei.

Pe numele omului legii a fost pornită o urmărire penală în temeiul art.326 cod penal – traficul de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 7 ani de închisoare. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

În 2020, 43 de angajați ai MAI au fost cercetați penal de CNA și procurori, fiind bănuiți de comiterea unor fapte de corupție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: