Un primar din Anenii Noi, transportat la spital de urgență. Ușa de la apartamentul său ar fi fost incendiată
Full Article 2 minutes read

Un primar din Anenii Noi, transportat la spital de urgență. Ușa de la apartamentul său ar fi fost incendiată

Primarul satului Merenii Noi, raionul Anenii Noi, Andrei Druzi, a fost transportat la spital, după ce a fost depistat în stare de inconștiență. Oamenii legii au pătruns în locuință după ce au fost alertați despre faptul că niște necunoscuți au încercat să incendieze ușa apartamentului pe care o închiria primarul. Incidentul s-a produs în noaptea de 22 ianuarie.

Potrivit ofițerului de presă al IP Anenii Noi, Olesea Gherman, poliția a fost alertată la ora 1:45. Din primele investigații, niște persoane necunoscute au dat foc unor haine în fața ușii de la apartament.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) Liliana Pușcașu a confirmat incidentul: „A ars ușa unui apartament, în interior a fost depistată o persoană. A fost preluată de urgență. Pompierii au deblocat ușa. Cazul se cercetează”.

Poliția susține că Andrei Druzi era în stare de inconștiență. El a fost transportat la spitalul raional din Anenii Noi, pentru îngrijiri medicale. În prezent, starea sa este stabilă.

Vecinii le-au spus oamenilor legii că Andrei Druzi se afla în greva foamei din 18 ianuarie.

Anterior, primarul din satul Merenii Noi, Anenii Noi, a anunțat că a intrat în greva foamei în semn de protest față de fărădelegile comise de unii consilieri. Andrei Druzi acuză aleșii locali de blocarea tuturor inițiativelor sale pentru a-i sabota activitatea și într-un final, pentru a-l discredita în fața sătenilor, care și-au dat votul pentru el la alegerilor locale din 2019.

Andrei Druzi a declarat că, de fapt, conflictul a început de la o întreprindere municipală, pentru care aleșii locali au cerut efectuarea unui audit. În urma verificărilor, directoarea întreprinderii a demisionat, iar acum activitatea acesteia este blocată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: