Un rapper rus nu a fost lăsat să intre în Moldova: urma să cânte la Taraclia, la invitația echipei fugarului Șor
Full Article 2 minutes read

Un rapper rus nu a fost lăsat să intre în Moldova: urma să cânte la Taraclia, la invitația echipei fugarului Șor

Rapperul rus MC Doni, originar din Uzbekistan, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta urma să evolueze la hramul orașului Taraclia, la invitația echipei fugarului Ilan Șor. Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat pentru NewsMaker că persoana nu a întrunit condițiile de intrare în Moldova. 

Pe 5 mai curent, echipa fugarului Ilan Șor anunța că „va dărui Taracliei o mare sărbătoare în cinstea aniversării a 211 ani de la înființarea orașului”. Se menționa că pe 6 mai va avea loc un concert, iar „capii de afiș” ai evenimentului vor fi „cântărețul DONI, grupul „Mahagon” și interpreta Elena Ter”.

Deja pe 6 mai, primarul Taracliei Veaceslav Lupov – care în 2019 a câștigat fotoliul de edil candidând pe listele partidului „ȘOR”, declarat ulterior neconstituțional, și care în 2023 a obținut un nou mandat candidând independent – a postat un afiș cu privire la concertul care urmează să aibă loc în localitate. În afiș, interpretul Doni a fost marcat cu X, dând de înțeles că acesta nu va participa la eveniment.

Presa apropiată lui Șor a scris că rapperul din Uzbekistan nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova.

Solicitați de NewsMaker, reprezentanții Poliției de Frontieră au confirmat că rapperului i s-a interzis intrarea.

„Odată ce nu i s-a permis au fost motive, că nu s-au întrunit condițiile de intrare în Moldova”, a declarat pentru NewsMaker purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi.

Poliția de Frontieră a raportat că, în ultimele 24 de ore – pe sensul de intrare în Republica Moldova, s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 11 persoane străine.

Rapperul MC Doni s-a născut în capitala Uzbekistanului. Ulterior s-a mutat la Moscova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: