„Un răspuns al Kievului la loviturile noastre foarte eficiente”. Reacția Kremlinului la atacul cu drone de la Moscova
Full Article 3 minutes read

„Un răspuns al Kievului la loviturile noastre foarte eficiente”. Reacția Kremlinului la atacul cu drone de la Moscova

Kremlinul a venit cu reacție referitor la atacul cu drone asupra capitalei ruse, Moscova, din dimineața de 30 mai. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că atacul ar fi „un răspuns” al autorităților ucrainene la loviturile armatei ruse asupra „unuia dintre centrele de decizie”. Peskov însă nu a precizat despre care „centru decizional” este vorba. 

Pe 30 mai, în cadrul unor declarații de presă, Dmirtri Peskov a fost întrebat cum comentează atacul cu drone asupra Moscovei.

„Este destul de clar că acesta este un răspuns al regimului de la Kiev la loviturile noastre foarte eficiente împotriva unuia dintre centrele de decizie. Această lovitură a avut loc duminică (probabil pe 28 mai – n. r.)”, a declarat  Peskov, fără a preciza detalii.

Peskov a refuzat să răspundă la o întrebare privind nivelul de securitate din Moscova și pentru ce ar trebui să fie pregătiți rușii în legătură cu un atac cu drone. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a refuzat, de asemenea, să comenteze rapoartele potrivit cărora țintele dronelor ar fi fost în apropierea autostrăzii Rublevskoye, unde, potrivit presei, se află locuințele unor oficiali și oameni de afaceri ruși.

Întrebat despre legătura dintre invazia armatei ruse în Ucraina și atacurile comise din regiunea Belgorod și la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat: „Acest lucru confirmă încă o dată necesitatea de a continua operațiunea militară specială și de a atinge obiectivele stabilite”.

În timpul discuției cu jurnaliștii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat, de asemenea, că ziua de lucru a lui Putin a început „foarte devreme” astăzi: acesta a primit date despre atacul cu drone de la Ministerul rus al Apărării și de la autoritățile din Moscova și din regiunea Moscovei. „Toată lumea a lucrat cum trebuie, a lucrat bine. Și sistemul de apărare aeriană a funcționat bine”, a spus Peskov.

Totodată, Peskov a declarat că Putin nu are de gând să se adreseze vreun mesaj rușilor în legătură cu atacul asupra Moscovei. În același timp, acesta a menționat că, în prezent, nu există „nicio amenințare la adresa locuitorilor Moscovei și ai regiunii Moscovei”.

Amintim că, pe 30 mai, în jurul orei 4 dimineața, Moscova a fost atacată cu drone. Potrivit primarului orașului, Serghei Sobianin a declarat că, în urma atacului, unele clădiri au suferit daune nesemnificative, iar 2 persoane s-au adresat la spital pentru ajutor medical.

Ulterior, Ministerul rus al Apărări a venit cu o reacție. Instituția a declarat că „dimineața, regimul de la Kiev a lansat un atac terorist cu vehicule aeriene fără pilot asupra obiectelor din Moscova”. Instituția a menționat că opt vehicule aeriene fără pilot de tip aeronave au fost implicate în acest sens. „Toate dronele inamicilor au fost lovite”.

Ucraina nu a comentat deocamdată informația.

***

Amintim că, în noaptea de 27 spre 28 mai, armata rusă a lansat cel mai masiv atac cu drone asupra orașului Kiev de la începutul invaziei. Potrivit Forțelor aeriene ucrainene, 54 de drone Shahed au fost lansate asupra capitalei. Dintre acestea, 52 au fost doborâte. În urma atacului, un bărbat de 41 de ani a fost ucis și o femeie de 35 de ani a fost rănită, a declarat primarului Kievlui, Vitalii Kliciko.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: