Un șofer beat și cu cătușele pe mâini a furat o mașină de poliție și a pornit la drum
Full Article 2 minutes read

Un șofer beat și cu cătușele pe mâini a furat o mașină de poliție și a pornit la drum

Un caz de răpire a unei mașini a poliției în raionul Strășeni a fost scos astăzi la iveală de către Inspectoratul General al Poliției.
Potrivit poliției, la data de 6 decembrie, în jurul orei 22.30, pe traseul Chişinău- Bălţi, în preajma satului Rădeni, un conducător auto, aflat la volanul unei mașini de marca Volkswagen, se află în stare de ebrietate, astfel fiind stopat pe acostament de alţi participanţi la trafic.

Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj al IP Străşeni, cu automobilul de serviciu Dacia Duster. Ca urmare a cercetării automobilului stopat, polițiștii au constatat că în mașină se aflau doi bărbați, unul la volan şi altul pe bancheta pasagerului din faţă, ambii având miros puternic de alcool și fiind vizibil în stare de ebrietate. Oamenii legii au solicitat șoferului să prezinte actele, iar acesta a refuzat, manifestând un comportament agresiv, intrând în conflict cu ceilalți conducători auto.

Fiind somat și avertizat de a se conforma cerințelor legale ale angajaților poliției, acesta nu s-a subordonat. Pentru a curma acţiunile bărbatului, polițiștii au aplicat cătuşele şi l-au urcat în automobilul de serviciu, pe bancheta din spate blocând ușile.

În timp ce polițiștii chestionau martorii, bărbatul aflat în automobil, a trecut pe locul şoferului începând deplasarea în direcţia orașului Chişinău. Ca urmare a acțiunilor polițiștilor, în preajma localității Stăuceni, a fost depistat automobilul de serviciu abandonat, iar bărbatul a fost depistat într-un tufiş din preajmă, având cătușele la brațe.

Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat, în vârstă de 35 de ani, locuitor al comunei Ciorescu, municipiul Chișinău, anterior judecat pentru diferite infracțiuni. Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală, bărbatul fiind reținut pentru 72 ore, iar la data de 9 decembrie, fiind eliberat prin ordonanța procurorului în Procuratura raionului Strășeni din motivul că infracțiunea incriminată face parte din categoria infracțiunilor mai puțin grave.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: