diez.md

Un tânăr din Glodeni, reţinut de CNA, după ce ar fi crezut că poate influența vameșii moldoveni

Un bărbat din Glodeni a fost reţinut şi este cercetat pentru trafic de influenţă, în cadrul a două cauze penale. Acesta este suspectat că ar fi promis, în două cazuri, că ar avea influenţă asupra unor angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi ai Serviciului Vamal şi că i-ar putea determina să introducă informaţii false în registrele privind evidenţa automobilelor intrate şi ieşite din ţară.

Potrivit denunţătorilor, bănuitul le-ar fi promis că ar putea convinge responsabilii din cadrul celor două autorităţi să introducă în registrele de evidenţă a ieşirilor şi intrărilor mijloacelor de transport informaţii eronate cu privire la două automobile. Contra 520 de euro pentru fiecare caz, suspectul le-ar fi promis că informaţia despre maşinile, cu numere de înmatriculare lituaniene, introduse în Republica Moldova în anul 2018, va fi ştearsă din registru sau se va menţiona că automobilele au părăsit teritoriul ţării. Asta deoarece, potrivit legii, maşinile cu numere de înmatriculare străine au dreptul să se afle pe teritoriul Republicii Moldova nu mai mult de 180 de zile.

În dimineaţa de 3 martie, în parcarea unui centru comercial din Bălţi, ofiţerii DGT Nord l-au reţinut pe bănuit şi l-au plasat în izolator pentru 72 de ore. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 5 ani de puşcărie sau amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Temu, sub lupa Comisiei Europene: platforma riscă amendă pentru vânzarea de produse ilegale

Comisia Europeană a stabilit, preliminar, că platforma chineză de comerț online Temu a încălcat Regulamentul privind serviciile digitale, nereușind să evalueze corect riscurile legate de vânzarea de produse ilegale în UE. Dacă aceste concluzii vor fi confirmate, compania riscă o amendă de până la 6% din veniturile sale anuale globale.

Astfel, CE a constatat, în urma unei analize preliminare, că Temu a încălcat Legea privind serviciile digitale (DSA). Potrivit instituției, există dovezi că platforma prezintă un risc major pentru consumatorii din UE, care s-ar putea confrunta cu produse ilegale.

„Mai precis, analiza unui exercițiu de client misterios efectuată de Comisie a constatat că este foarte probabil ca consumatorii care cumpără de pe Temu să găsească produse neconforme printre oferte, cum ar fi jucăriile pentru copii și produsele electronice de mici dimensiuni”, se arată în comunicat.

Dacă aceste concluzii preliminare vor fi confirmate, Comisia va decide că Temu încalcă articolul 34 din Legea privind serviciile digitale, ceea ce ar atrage o amendă de până la 6% din cifra de afaceri globală anuală, precum și obligația de a elimina încălcările constatate.

Menționăm că procedura împotriva Temu pentru vânzarea de produse ilegale în UE a fost inițiată încă din noiembrie 2024.

Plângerea sublinia că platforma nu dispune de sisteme suficient de sigure pentru a împiedica reapariția vânzătorilor necinstiți. De asemenea, Comisia și-a exprimat îngrijorarea față de tacticile agresive de vânzare ale Temu, cu un „design care creează dependență”, inclusiv prin „recompense de tip joc”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: