Alessandro Pone /LaPresse via AP

„Un test pentru mine și unul pentru un necunoscut”. Cum s-a solidarizat Italia pentru controlul pandemiei de COVID

Biserica catolică s-a implicat în controlul răspândirii noului coronavirus. În acest scop, ierarhii au propus testarea pacienților chiar în biserici, scrie Euronews. Inițiativa a fost preluată și de unele asociații și ONG-uri. Mai nou, s-au solidarizat și simplii cetățeni, care plătesc testele pentru conaționalii lor mai puțin avuți.

Angelo Melone, președintele asociației Sa.Di.Sa. a declarat că, în prezent, costul pentru o analiză la prezența COVID-19 a ajuns la 18 euro: „Dacă un om care se testează este gata să plătească și pentru un conațional, suntem foarte bucuroși. Este un exemplu minunat de solidaritate”.

Principiul este asemănător celui practicat în cafenele.

„Tradiția a apărut în Napoli imediat după încheierea războiului și a existat de atunci în cartierele nu prea bogate ale orașului. Atunci când comandau o cafea, oamenii plăteau în avans încă una sau chiar două – pentru cei care nu au suficienți bani să-și permită acest lucru. Astăzi, italienii le întind din nou o mână de ajutor celor necunoscuți”, se arată în reportajul Euronews.

Potrivit portalului Worldometers, până în prezent, peste 1,27 mln de persoane din Italia au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Peste 47,2 mii de oameni au murit.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Usatîi, reacție la criticile Guvernului privind concertul organizat lângă „Trenul durerii”: „Noi l-am păzit mai tare ca voi”

Liderul „Partidului Nostru” (PN), Renato Usatîi, a venit pe 16 iulie cu o reacție după ce Guvernul a criticat faptul că concertul organizat în ajun de politician, în Chișinău, a avut loc în apropierea expoziției „Trenul durerii”, consacrată deportărilor staliniste din Basarabia. Într-o transmisiune live pe Facebook, Usatîi a declarat că vagoanele care fac parte din expoziție nu au fost afectate și nu a fost făcută mizerie în zonă. Acesta a mai numit autoritățile centrale „o rușine”.

Rușinea sunteți voi, domnul Băluțel, Recean, PAS-iști, travestiți și așa mai departe. Voi pentru mine sunteți toți egali. Nu este nicio discriminare. (…) Vagonul nu a fost acoperit, să nu ascundem trecutul, nu au fost provocatori să facă mizerie acolo. Noi l-am păzit mai tare ca voi”, a spus Renato Usatîi.

Amintim că, pe 15 iulie, Renato Usatîi a organizat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău al doilea concert din cadrul Festivalului Absolvenților 2025. În cadrul spectacolului au evoluat artiști din Republica Moldova, precum și din Rusia: Leonid Agutin și Liusea Cebotina. Inițial, la concert trebuia să evolueze trupa „Ruki Vverh”, cunoscută pentru aparițiile la mitinguri pro-Kremlin și concerte pe teritoriile ucrainene ocupate, însă, ulterior, Usatîi a comunicat că aceasta nu va mai participa.

Pe 16 iulie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a criticat concertul, menționând că organizarea show-ului în apropierea expoziției „Trenul durerii” este „o insultă la adresa memoriei colective” și o „bătaie de joc”. Reprezentantul Executivului a reproșat Primăriei Chișinău că a autorizat desfășurarea concertului în proximitatea expoziției și a menționat că municipalitatea ar trebui să ofere explicații în legătură cu acest subiect. În replică, consiliera edilului capitalei, Natalia Ixari, l-a acuzat pe Vodă de „manipulare”, menționând că primăria nu autorizează evenimente, ci doar este notificată despre organizarea lor.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: