„Un test pentru mine și unul pentru un necunoscut”. Cum s-a solidarizat Italia pentru controlul pandemiei de COVID
Full Article 2 minutes read

„Un test pentru mine și unul pentru un necunoscut”. Cum s-a solidarizat Italia pentru controlul pandemiei de COVID

Biserica catolică s-a implicat în controlul răspândirii noului coronavirus. În acest scop, ierarhii au propus testarea pacienților chiar în biserici, scrie Euronews. Inițiativa a fost preluată și de unele asociații și ONG-uri. Mai nou, s-au solidarizat și simplii cetățeni, care plătesc testele pentru conaționalii lor mai puțin avuți.

Angelo Melone, președintele asociației Sa.Di.Sa. a declarat că, în prezent, costul pentru o analiză la prezența COVID-19 a ajuns la 18 euro: „Dacă un om care se testează este gata să plătească și pentru un conațional, suntem foarte bucuroși. Este un exemplu minunat de solidaritate”.

Principiul este asemănător celui practicat în cafenele.

„Tradiția a apărut în Napoli imediat după încheierea războiului și a existat de atunci în cartierele nu prea bogate ale orașului. Atunci când comandau o cafea, oamenii plăteau în avans încă una sau chiar două – pentru cei care nu au suficienți bani să-și permită acest lucru. Astăzi, italienii le întind din nou o mână de ajutor celor necunoscuți”, se arată în reportajul Euronews.

Potrivit portalului Worldometers, până în prezent, peste 1,27 mln de persoane din Italia au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Peste 47,2 mii de oameni au murit.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: