Undă verde negocierilor cu Ucraina, pentru construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Undă verde negocierilor cu Ucraina, pentru construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru (FOTO)

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a dat un aviz pozitiv pe marginea inițierii negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova și cel al Ucrainei, privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru la frontiera de stat moldo-ucraineană în zona localității Cosăuți. Hotărârea a fost luată pe 18 august.

Podul peste râul Nistru va fi situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul Iampil (Ucraina). Totodată, podul și traseul terestru, parte a lui, va avea o lungime totală de 1,6 km. Costul total al proiectului este estimat la 100 de milioane de euro, urmând ca lucrările să fie date în exploatare la sfârșitul anului 2022. Lucrările de construcție a podului peste râul Nistru se vor desfășura din mijloacele financiare ale Ucrainei.

Conform documentului, construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin partea de est a Moldovei la rețeaua de drumuri de circulație internațională, care va susține necesitățile cetățenilor pentru mobilitate și ar urma să faciliteze comerțul pe piața internă și internațională. La fel, acesta va spori rolul pe care Republica Moldova îl are în calitate de legătură între statele Uniunii Europene și Comunitatea Statelor Independente.

De asemenea, obiectivul Acordului este de a impulsiona creșterea economică a regiunilor din apropiere, precum și a țării noastre prin eliminarea constrângerilor transfrontaliere.

Pe pagina de Facebook a Agenției ucrainene pentru drumuri au fost publicate fotografii din timpul lucrărilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: