Comisia juridică, numiri și imunități a acceptat solicitările lui Dumitru Robu privind ridicarea imunității lui Ilan Șor
Full Article 2 minutes read

Comisia juridică, numiri și imunități a acceptat solicitările lui Dumitru Robu privind ridicarea imunității lui Ilan Șor

Comisia Juridică Numiri și Imunități a finalizat examinarea celor 9 cereri depuse la Parlamentul Republicii Moldova de către procurorul general interimar Dumitru Robu cu privire la încuviințarea ridicării imunității parlamentare deputatului Ilan Sor. Totodată, membrii Comisiei au aprobat rapoartele pe toate cererile. Anunțul a fost făcut de președinta Comisei, deputata PAS, Olesea Stamate, pe 21 decembrie. Raportul Comisiei urmează să fie examinat în plenul Parlamentului.

„Noi am examinat foarte atent și minuțios cele prezentate de către procurorul general. Au fost acordate întrebări destul de detaliate și vreau să vă zic că reprezentanții Procuraturii s-au descurcat foarte bine la acest capitol. Adică, ne-au oferit o informație comprehensivă ce s-a întâmplat în dosarul fraudei bancare. Din punctul meu de vedere, membrii comisiei au primit toată informația necesară de la Procuratura generală ca să-și formeze o opinie obiectivă vizavi de faptele pe care Procuratura pretinde că le-ar fi comis deputatul Ilan Șor”, a menționat Olesea Stamate.

Stamate a mai spus că avocații lui Ilan Șor au refuzat să participe la ședința de astăzi.

„Încă de vineri, 17 decembrie, ne-au anunțat că nu vor participa”.

Deocamdată nu se cunoaște dacă ședința plenară a Parlamentului când se va decide ridicarea imunității parlamentare a lui Șor va fi cu ușile deschise.

„Mâine, Biroul permanent al Parlamentului se va decide data ședinței plenului Parlamentului și caracterul public al acesteia”, a adăugat Stamate.

Amintim că, în cadrul ședinței plenare din 16 decembrie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a prezentat nouă cereri, recepționate de la Procuratura Generală. Instituția solicită încuviințarea Parlamentului, în vederea arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a președintelui Fracțiunii Partidul Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, pe nouă capete de acuzare.

Potrivit regulamentului Parlamentului cu privire la procedura de ridicare a imunității parlamentare, Comisia juridică, pentru numiri şi imunităţi va examina cererea Procurorului General în cel mult 15 zile după aducerea acesteia la cunoştinţa deputaţilor de către Preşedintele Parlamentului şi va constata existenţa sau inexistenţa unor motive temeinice pentru acceptarea sau respingerea cererii.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: