„Unde ați fost la miezul nopții între 7 și 8 aprilie?”: BNS explică de ce este necesară întrebarea în chestionarul de recensământ (LIVE)
Full Article 2 minutes read

„Unde ați fost la miezul nopții între 7 și 8 aprilie?”: BNS explică de ce este necesară întrebarea în chestionarul de recensământ (LIVE)

„Ce înseamnă miezul nopții între 7 și 8 aprilie 2024? De ce se utilizează la Recensământ? Ce este un recensământ și de ce este necesar? Dacă refuz să particip la recensământ, voi fi amendat?” – șeful direcției Recensăminte de la Biroul Național de Statistică (BNS), Dorin Lozovanu, se află în studiul NewsMaker și răspunde la cele mai frecvente întrebări, dar și mituri despre referendum, care au stârnit controverse pe rețelele de socializare. 

Recensământul populației și locuințelor 2024 a început pe 8 aprilie. Din această zi și până în iulie, circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă pentru a colecta date despre cetățeni și despre gospodării. În acest an, în premieră, recenzorii vor introduce datele electronic, folosindu-se de o tabletă.

Conform Legii privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie. Cei care vor refuza să participe riscă amenzi, au avertizat anterior autoritățile. Detalii – AICI.

NM a discutat anterior cu specialiști de la Biroul Național de Statistică și experți și a răspuns la cele mai frecvente întrebări legate de recensământ. Vă explicăm AICI în detaliu cum se va desfășura recensământul din acest și de ce avem nevoie de el.

De menționat că acesta este cel de-al 3-lea recensământ de la declararea independenței Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: